Wilma

Aikuislinjalla on käytössä Wilma-ohjelmisto. Sen tärkeimmät toiminnot ovat viestintä opiskelijoiden ja opettajien välillä, koulun ajankohtaiset tiedotteet sekä omien arvosanojen selaaminen.

Wilma löytyy osoitteesta wilma.vaasa.fi. Käyttäjätunnus ja salasana samat kuin koulun sähköpostissa, tunnus kirjoitetaan muodossa etunimi.sukunimi (ilman @edu.vaasa.fi-loppuosaa). Salasanaa ei voi muuttaa Wilmassa, vaan se tapahtuu sähköpostissa.

Wilman etusivulta näkee jo ilmoitukset tulleista viesteistä sekä uusimmat tiedotteet. Wilma-sovelluksen voi asentaa myös kännykkään IOS-, Android- ja Windows phone -laitteille. Virallinen sovellus löytyy puhelimien sovelluskaupasta, esim. hakemalla julkaisijaa Visma. Tarkempia ohjeita linkissä https://help.starsoft.fi/?q=node/13710

Kaikkia Wilman toimintoja voi rauhassa kokeilla. Ne löytyvät Wilman valikoista:

al_wilma

Kapealla näytöllä osa valikoista on piilossa. Ne saa näkyviin kuvakkeesta, jossa on kolme viivaa (ks. kuva yllä, lisää valikoita).

Tärkeimmät valikot ovat Viestit, Tiedotteet ja Opinnot (tiedot omista arvosanoista).
Valikosta ilmoitusasetukset voit tarkistaa, että kanslian tiedoissa on oikea sähköpostiosoite (oltava aina varalla henkilökohtainen sähköposti). Samalla voit valita sivulla olevasta kohdasta Välittömät ilmoitukset toiminnon, jossa uusista viesteistä tai tiedotteista tulee ilmoitus sähköpostiisi.