Moodle

Moodleen pääsee osoitteella moodle.eforum.fi. Jos kirjaudut Moodleen ensimmäistä kertaa, lue tarkasti tämän sivun alaosassa olevat ohjeet.

Moodlen kirjautumissivu on alla olevan kuvan näköinen. Kirjautuminen tapahtuu klikkaamalla kuvaketta vasemmalla (Minulla on EDU-tunnus -tekstin alla).

Moodle kirjautumissivu

Jos koneella on jo aikaisemmin kirjauduttu Moodleen, varmistetaan seuraavaksi käyttäjätunnus. Jos tämä on ensimmäinen kerta, sen joutuu kirjoittamaan.

al_moodlekirjautuminen2

Lopuksi päästään varsinaiseen kirjautumiseen. Lisätään salasana:

al_moodlekirjautuminen3

Sen jälkeen päästään Moodlen aloitussivulle.

Voit ilmoittautua itse haluamiisi kursseihin. Tarvitset avainkoodin (kansliasta tai opettajalta, ja ne jaetaan myös ilmoittautumisen yhteydessä).

Ensimmäinen kirjautuminen

HUOM: Kun kirjaudut Moodleen ensimmäistä kertaa, joudut ensin profiilisivulle, johon täytetään sähköpostiosoite muodossa etunimi.sukunimi@edu.vaasa.fi:

al_moodle_alussa1

Klikkaa sitten sivun alareunassa (vieritä sivua tarvittaessa) olevaa Tallenna tiedot -painiketta. Moodle ilmoittaa lähettävänsä varmistuksen sähköpostiisi. Paina Jatka-painiketta, avaa oma edu-sähköpostisi ja klikkaa sinne tulleessa Moodle-aiheisessa viestissä olevaa linkkiä. Sen jälkeen pääset Moodlessa eteenpäin (klikkaa tarvittaessa vielä Tallenna tiedot). Tämä täytyy siis tehdä vain kerran.

Ensimmäisellä kerralla etusivu saattaa olla täynnä muiden koulujen kursseja. Sivun alaosasta löytyy Vaasan lyseon lukion aikuislinja sekä kurssien hakutoiminto. Jatkossa etusivu näyttää ne kurssit, joihin olet ilmoittautunut.